Türkiye'de e-ticaret

e - Ticaret mevzusunun ülkemizde gittikçe kapsamlı bir hale gelmesiyle internetten alışveriş oranları da bir hayli yükselişe geçti. Hem kolaylık sağlaması hem de ekonomik olması yönüyle üretici ve tüketici için adeta bir nimet kapısı oldu. Sanırım önümüzdeki 10 yıl içerisinde giyim dışında bütün alışverişlerimiz sanal ortamda gerçekleşecek. Gerçi alıcı gözüyle bakılan herhangi bir şeyi kurcalamadan almayan bir millet olduğumuz için  uyum sürecimiz biraz daha uzun sürede gerçekleşebilir.


İnternette alışverişle ilgili bir yapılan bir ankette müşterilerin online alışverişi tercih etmelerinde %67'lik bir payı fiyat avantajı alıyormuş. %35'i zamandan tasarruf, ürün çeşitliliğinin çokluğu  %28 iken %25'lik bir dilimi de diğer nedenler oluşturuyormuş.

İnternetten alışveriş ayda bir defa falan yaptığım bir olay sanırım. Yeni ürünleri böyle utanıp, sıkılmadan "Oydu, buydu durr daha ucuzunu bulurum şimdii." falan diye sıkı incelemeye alırım. Lakin kredi kartı  olmayanlar için bu alışveriş olayı adeta bir çile tabi. Kapıda ödeme seçeneği ise her alışveriş sitesinde mevcut değil. İnternetten alışverişte zorluk çekmek istemeyenler için kapıda ödeme kolaylığı sağlayan birkaç güvenilir siteye yer veriyorum. Malum bize de lazım oluyor, unutuyoruz falan..


1 yorum:

Betus Bolat dedi ki...

http://www.hediyecaddesi.com 'da kapı ödeme ile alışveriş yapabiliyorsunuz. Daha önce bir alışverişim oldu hem hızlı gönderdiler hem de çok sağlam paketlediler. Cam ürün olmasına sağlam sapa sağlam elime ulaştı.

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Kapıda ödeme alışveriş siteleri | Ayakkabı ve Giyim kapıda ödeme Yurtici Kargo | PTT Kargo | Aras Kargo | UPS Kargo | MNG Kargo Kapıda Ödeme

Büyük Beden Etek Modelleri Kapıda Ödeme Elbiseler Abiyeler Zara Online Boyner Online Giyim Siteleri